Home / BBQ Basics / BBQ vakantie tips: genieten van de grill bij de tent
Genieten van een bbq op vakantie

BBQ vakantie tips: genieten van de grill bij de tent

Als de zomer nadert, kunnen barbecue-liefhebbers hun favoriete buitenactiviteit inplannen: BBQ’en op vakantie. Of je nu gaat kamperen in het bos, een weekendje weg bent naar het platteland of gewoon de stad uit gaat voor een vakantie, er zijn talloze manieren om te genieten van smaakvolle avonturen in de natuur. Hier zijn enkele essentiële tips voor de BBQ op (kampeer)vakantie.

1. Kies de juiste draagbare grill

Een compacte, draagbare BBQ is een must voor elke barbecue vakantie. Overweeg een houtskoolgrill, een gasgrill op propaangas, of zelfs een draagbare roker, afhankelijk van je voorkeur en ruimte. Eventueel is een wegwerp barbecue een goede optie. Zorg er in ieder geval voor dat je grill geschikt is voor buitenactiviteiten.

2. Pak slim in

Voorbereiding is de sleutel tot een succesvolle BBQ-vakantie. Zorg ervoor dat je alle benodigde tools, zoals tangen, spatels, grillborstels en thermometers, inpakt. Denk ook aan houtskool, briketten, gasflessen en aanmaakmateriaal.

3. Kies je locatie verstandig

Bij het kamperen heb je meestal specifieke grillgebieden. Respecteer de regels van de camping en kies een locatie die veilig is om te grillen. Zorg ervoor dat je een stabiele ondergrond hebt om je grill op te plaatsen. Let er ook op dat je de barbecue niet te dicht bij de tent zet, want voor je het weet gaat je vakantie in vlammen op.

4. Eenvoudige recepten

Tijdens een BBQ-vakantie is het handig om eenvoudige recepten te kiezen. Denk aan hamburgers, worsten, spiesjes en gegrilde groenten. Deze gerechten zijn namelijk snel klaar en vereisen minimale voorbereiding. Het grote voordeel is verder dat de simpele gerechten bovendien overal wel redelijk eenvoudig te verkrijgen zijn.

5. Koelvoorziening

Zorg voor een koelbox met ijs om bederfelijke ingrediënten vers te houden, vooral als je langer onderweg bent. Het is daarnaast ook wel handig om voedingsmiddelen zoals marinades en sauzen in afsluitbare bakjes te bewaren.

6. Veiligheid voorop

Houd altijd rekening met veiligheid. Plaats je grill dus op een stabiele, vlakke ondergrond, uit de buurt van brandbare materialen. Zorg er ook voor dat je een brandblusser of emmer water bij de hand hebt voor noodgevallen. Er zijn altijd kleine compacte brandblussers te koop en die zijn wel handig als je kiest voor een bbq op vakantie.

7. Schoonmaken

Het is misschien niet het leukste deel, maar het schoonmaken van je grill is essentieel om roetafzetting te voorkomen. Verwijder as en etensresten en maak de grillroosters schoon voor je vertrekt.


Met deze tips voor de BBQ op (kampeer)vakantie ben je goed voorbereid om te genieten van heerlijke maaltijden in de buitenlucht. BBQ’en tijdens je vakantie voegt namelijk een extra dimensie van plezier en smaak toe aan je avonturen.

Dus, pak vooral je grill in, ga op pad en geniet van de smaakvolle ervaringen die de natuur te bieden heeft. Of je nu in een tent, camper of onder de sterren slaapt, een goede BBQ-vakantie maakt je vakantie onvergetelijk.