Home / BBQ Technieken en Tips / 7 onmisbare BBQ accessoires voor de beste grillervaring
Enkele onmisbare bbq accessoires

7 onmisbare BBQ accessoires voor de beste grillervaring

Barbecueën is natuurlijk meer dan alleen het grillen van vlees; het is misschien zelfs wel een lifestyle en een kunstvorm. Om je grillavonturen naar een hoger niveau te tillen, zijn de juiste BBQ accessoires essentieel.

Heb je alle accessoires nodig? Nee, zeker niet. Maar ze maken het barbecueën wel makkelijker. In deze blogpost heb ik daarom 7 van de in mijn ogen onmisbare BBQ accessoires op een rijtje gezet. Ik vind dat deze niet kunt missen voor een geslaagde grillervaring.

1. Vleesthermometer

Een vleesthermometer is je geheime wapen voor perfect gegaard vlees. Hiermee kun je de interne temperatuur van je gerechten nauwkeurig meten, zodat je altijd sappig en smaakvol vlees serveert.

2. Grilltang

Dit is echt een must-have onder alle bbq accessoires: een stevige grilltang. Ideaal om je eten te draaien, te verplaatsen en op te pakken zonder dat je vingers in de buurt van de hitte komen. Kies er bovendien eentje met vergrendelingsmechanisme voor het handig opbergen.

3. Grillborstel

Houd je grillroosters schoon met een goede grillborstel. Het verwijderen van aangekoekte resten en vet helpt namelijk niet alleen bij het behoud van de smaak, maar het voorkomt ook flare-ups.

4. Hittebestendige handschoenen

Bescherm je handen tegen de hitte met hittebestendige handschoenen. Ze zijn ideaal voor het aansteken van de grill, het verplaatsen van hete kolen of het hanteren van gietijzeren pannen.

5. Rookdoos

Als je van een rokerige smaak houdt, is een rookdoos een geweldige toevoeging. Vul hem met houtsnippers en plaats hem op de grill voor die karakteristieke rookaroma’s.

6. Grillrek en -manden

Grillrekken en -manden vergroten je grillmogelijkheden. Gebruik een rek om bijvoorbeeld groenten of vis te grillen zonder dat ze tussen de roosters vallen. Manden zijn perfect voor het grillen van kleine gerechten zoals garnalen. Ga je dus aan de slag met kleine etenwaren op de barbecue, dan zou ik zeker een grillrek of mand aan de accessoires toevoegen.

7. Grillafdekking

Bescherm je BBQ tegen de elementen met een grillafdekking. Het houdt regen, zon en stof weg, waardoor je grill langer meegaat. De meeste barbecue merken bieden wel een dergelijke hoes als een van de accessoires aan. Dus als je de kans hebt, schaf dan zeker zo’n hoes aan.

Bonus: Digitale Timer

Hoewel geen strikte accessoire, kan een digitale timer een game-changer zijn. Stel bijvoorbeeld herinneringen in voor het omdraaien van je gerechten of voor het einde van de kooktijd. Een timer is bovendien erg handig als je gaat slowcooken op de grill.


Het gebruik van deze onmisbare BBQ accessoires zal je grillervaring verbeteren en het gemak vergroten. Of je nu een beginnende BBQ-liefhebber bent of een doorgewinterde grillmeester, deze tools zullen je helpen om perfect gegrilde maaltijden te bereiden en te genieten van gezellige buitenkooksessies.