Home / BBQ Technieken en Tips / BBQ in de buitenlucht: Tips voor grillen op openbare plekken
Ga zelf ook voor een bbq in de buitenlucht.

BBQ in de buitenlucht: Tips voor grillen op openbare plekken

Niets is zo gezellig als barbecueën in de open lucht, of het nu in een lokaal park of op het zonnige strand is. Het grillen op deze locaties kan echter wat extra uitdagingen met zich meebrengen. Goede voorbereiding en het kiezen van de juiste uitrusting zijn cruciaal om van jouw buiten-BBQ een succes te maken.

Hier deel ik enkele essentiële tips en technieken voor een zorgeloze en heerlijke barbecue-ervaring in de buitenlucht.

Ken de regels

Voordat je de grill aansteekt, is het belangrijk om de lokale regelgeving te kennen. Veel parken en stranden hebben specifieke voorschriften over waar en wanneer je mag barbecueën. Sommige plaatsen bieden publieke grills, terwijl je op andere locaties je eigen draagbare grill moet meenemen. Zorg dat je deze regels opzoekt om boetes of teleurstellingen te voorkomen.

Kies de juiste grill

Voor BBQ in de buitenlucht is een draagbare grill ideaal. Er zijn diverse opties beschikbaar, zoals kleine kolenbarbecues, wegwerp barbecues, opvouwbare grills of zelfs gasgrills die gemakkelijk te vervoeren zijn. Zorg dat je grill stabiel staat op het zand of gras en dat deze efficiënt werkt in een buitenomgeving.

Pak slim in

Bij een barbecue in de buitenlucht is het belangrijk om efficiënt in te pakken. Maak een checklist met essentiële benodigdheden zoals houtskool, aanmaakblokjes, tangen, voedsel, kruiden, en servies. Denk ook aan zaken als zonnebrandcrème, een EHBO-kit en genoeg drinkwater. Voor het strand is het wel handig om een windbeschermer mee te nemen om te voorkomen dat zand in je eten waait.

Voedselveiligheid

Het bewaren van voedsel op de juiste temperatuur is cruciaal, vooral op warme dagen. Gebruik koelboxen met voldoende koelelementen om vlees, vis en andere bederfelijke waren koud te houden. Zorg ervoor dat alles goed verpakt is om kruisbesmetting te voorkomen.

Eenvoudige en snelle recepten

Kies voor eenvoudige en snelle recepten die niet veel voorbereiding vereisen. Gemarineerde kebabs, hamburgers, voorgekookte worstjes, en groenten zoals maiskolven en paprika’s zijn perfect voor een BBQ in de buitenlucht. Deze kunnen snel en gemakkelijk worden gegrild, waardoor je meer tijd hebt om te ontspannen en te genieten van de omgeving.

Opruimen

Laat de plek netjes achter door al je afval mee te nemen en gebruik te maken van de beschikbare vuilnisbakken. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook dat anderen na jou ook kunnen genieten van een schone ruimte.

Respecteer de natuur en de omgeving

Wees altijd bewust van de natuur en de mensen om je heen. Voorkom dat je rookoverlast veroorzaakt en wees voorzichtig met open vuur, zeker in droge perioden.


Een goed georganiseerde BBQ in de buitenlucht kan een van de meest plezierige manieren zijn om tijd door te brengen met vrienden en familie. Met de juiste voorbereiding en respect voor de natuur, wordt jouw volgende grillavontuur in het park of op het strand gegarandeerd een groot succes.