Home / BBQ Technieken en Tips / Waarom een nieuwe BBQ kopen? Hier zijn 6 goede redenen
Meer ruimte om te grillen is een goede reden om een nieuwe bbq te kopen.

Waarom een nieuwe BBQ kopen? Hier zijn 6 goede redenen

Is het tijd om je oude barbecue met pensioen te sturen en te investeren in een nieuwe? Het kopen van een nieuwe BBQ kan een spannende beslissing zijn. Er zijn daarom ook verschillende goede redenen om dat te overwegen.

In deze blogpost geef ik je zes overtuigende argumenten waarom het de moeite waard is om te investeren in een gloednieuwe grill.

1. Verbeterde prestaties

Moderne barbecues zijn voorzien van geavanceerde technologieën die de prestaties aanzienlijk verbeteren. Of je nu op zoek bent naar een gasgrill met gelijkmatige verwarming, een houtskoolbarbecue voor die authentieke rokerige smaak, of een elektrische grill voor gemakkelijk gebruik. Nieuwe BBQ’s bieden vaak betere prestaties en controle over de temperatuur.

2. Efficiënter energiegebruik

Als je je zorgen maakt over het milieu en energiebesparing, overweeg dan om een nieuwe BBQ met een energiezuiniger ontwerp te kopen. Sommige gas- en elektrische barbecues zijn ontworpen om minder brandstof te verbruiken, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

3. Veiligheidskenmerken

Een andere goede reden om een nieuwe te kopen is dat nieuwere barbecues vaak zijn uitgerust met verbeterde veiligheidskenmerken. Denk hierbij aan zaken zoals automatische uitschakeling bij oververhitting en ingebouwde thermometers om de temperatuur te bewaken. Dit kan je gemoedsrust geven tijdens het grillen.

4. Groter kookoppervlak

Als je graag grote bijeenkomsten organiseert of gewoon meer ruimte nodig hebt om te grillen, is een nieuwe BBQ met een groter kookoppervlak een goede keuze. Hiermee kun je meer gerechten tegelijk bereiden en daarmee voorkom je lange wachttijden voor het eten. Een grotere barbecue is dus een prima reden om een nieuwe barbecue te kopen.

5. Innovatieve functies

Moderne barbecues komen vaak met innovatieve functies, zoals zijbranders voor het bereiden van bijgerechten, geïntegreerde rookbakjes voor extra smaak en zelfs Bluetooth-connectiviteit voor het volgen van de kooktijd via een app op je smartphone.

6. Garantie en duurzaamheid

Een nieuwe BBQ wordt meestal geleverd met een garantie, wat betekent dat je gedekt bent in geval van fabricagefouten of problemen. Bovendien kan een nieuwere grill vaak langer meegaan dan een oudere, versleten barbecue, waardoor het een duurzamere keuze is op de lange termijn.


Kortom, er zijn talloze redenen om te overwegen om een nieuwe BBQ te kopen, variërend van verbeterde prestaties en energiezuinigheid tot grotere kookoppervlakken en innovatieve functies. Het belangrijkste is dat je BBQ-ervaring erop vooruitgaat en dat je vol vertrouwen de lekkerste gerechten kunt bereiden.