Home / BBQ Menu en recepten / Hoeveel vlees per persoon voor op de BBQ: Mijn gouden regel
Hoeveel vlees per persoon is genoeg voor de bbq

Hoeveel vlees per persoon voor op de BBQ: Mijn gouden regel

Barbecueën is een geweldige manier om te genieten van heerlijk gegrild vlees, omringd door vrienden en familie. Maar een van de meest gestelde vragen bij het plannen van een barbecue is: “Hoeveel vlees heb ik nodig per persoon?”

Het antwoord op de vraag kan natuurlijk variëren afhankelijk van verschillende factoren, maar er is een gouden regel die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat niemand met een lege maag blijft zitten. In deze blogpost gaan we dieper in op de vraag: “Hoeveel vlees per persoon voor op de BBQ?” en krijg je enkele handige tips voor het plannen van je volgende barbecuefeest.

De gouden regel voor hoeveelheid vlees bij de BBQ

De gouden regel voor het bepalen van de hoeveelheid vlees per persoon voor je barbecue is:

Voor hoofdgerechten: Reken ongeveer 250 tot 350 gram vlees per volwassene. Dit is een goede richtlijn om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende te eten heeft.

Voor kinderen: Houd rekening met ongeveer de helft van de hoeveelheid van een volwassene, dus ongeveer 125 tot 175 gram vlees per kind.

Natuurlijk kunnen deze hoeveelheden variëren afhankelijk van de eetlust van je gasten en wat je verder nog serveert, zoals bijgerechten, salades en brood. Als je van plan bent om een breed scala aan vleesgerechten aan te bieden, zoals worstjes, hamburgers, kip, spiesjes en steaks, kun je de hoeveelheid vlees per persoon aanpassen aan de diversiteit van je menu.

Tips voor het plannen van je BBQ

  1. Ken je gasten: Probeer te achterhalen hoeveel je gasten doorgaans eten. Sommige mensen hebben een grotere eetlust dan anderen, dus houd daar rekening mee.
  2. Diversiteit in het menu: Als je van plan bent om veel bijgerechten en vegetarische opties aan te bieden, kun je iets minder vlees per persoon berekenen.
  3. Restjes: Het is beter om te veel dan te weinig te hebben. Restjes kunnen altijd worden bewaard of gedeeld.
  4. Speciale dieetwensen: Houd rekening met eventuele dieetwensen of beperkingen van je gasten, zoals vegetarisme of veganisme, en zorg voor voldoende alternatieve opties.
  5. Maak een schatting: Als je twijfelt, maak dan een schatting en bereid iets extra’s voor. Het is altijd beter om te veel te hebben dan te weinig.

Het plannen van de juiste hoeveelheid vlees per persoon voor je BBQ kan een uitdaging zijn, maar met de gouden regel als leidraad en enkele handige tips in gedachten, kun je ervoor zorgen dat iedereen geniet van een smakelijke maaltijd tijdens je volgende barbecuefeest.