Home / BBQ Menu en recepten / Barbecue met kinderen: maak er vooral een feestje van
Organiseer ook eens een barbecue met kinderen

Barbecue met kinderen: maak er vooral een feestje van

Een barbecue met kinderen kan een avontuur op zich zijn. Het brengt namelijk niet alleen gezinnen samen, maar het introduceert ook de kleintjes in de wereld van heerlijk gegrild voedsel.

Om je op weg te helpen zijn hier enkele tips om van je volgende BBQ met kinderen een succes te maken.

Maak het interactief

Laat de kinderen betrokken zijn bij het barbecueproces. Geef ze bijvoorbeeld kleine taken, zoals het inpakken van groenten in folie voor de grill of het samenstellen van kleurrijke spiesjes. Dit maakt het niet alleen leuk voor hen, maar creëert ook een gevoel van trots en eigenaarschap over de maaltijd.

Kies kindvriendelijke recepten

Ga bij een barbecue vooral voor gerechten die kinderen aanspreken. Denk aan hamburgers, worstjes, kipspiesjes en gegrilde groenten. Simpele, smaakvolle recepten zorgen ervoor dat de kleintjes genieten van hun maaltijd zonder al te veel gedoe.

Kleurrijke presentatie

Presenteer het eten op een speelse manier. Denk hierbij aan kleurrijke borden, vrolijke servetten en leuke presentaties van gerechten. Een aantrekkelijke presentatie wekt de nieuwsgierigheid van kinderen en dat maakt het eten van de barbecue voor hen nog smakelijker.

Snacks voor tussendoor

Zorg voor kleine snacks om de wachttijd te overbruggen terwijl het hoofdgerecht op de barbecue staat. Fruit, groenten met een dip, of een handjevol noten zijn perfecte opties om de hongerige buikjes tevreden te houden.

Zorg voor een veilige omgeving

Veiligheid staat voorop, vooral bij het barbecueën met kinderen. Zorg voor een afgebakende, kindvriendelijke ruimte rond de barbecue. Leg duidelijk uit welke delen heet zijn en geef aan waar de kleintjes veilig kunnen spelen.

Sluit af met smakelijke desserts

Sluit de BBQ feestelijk af met een smakelijk dessert. Denk aan gegrilde fruitpartjes, marshmallows voor het maken van s’mores, of zelfs een eenvoudig te bereiden bananenbootje. Kinderen zullen genieten van de zoete afsluiting van de maaltijd.


Kortom, barbecueën met kinderen is een geweldige manier om samen te zijn, te genieten van lekker eten en mooie herinneringen te creëren. Maak van elke BBQ een familiefeest waar iedereen, van jong tot oud, van kan genieten. Happy grilling!