Home / BBQ Menu en recepten / Desserts van de BBQ: 5 leuke tips voor een zoete afsluiting
Maak zelf heerlijke desserts op de bbq

Desserts van de BBQ: 5 leuke tips voor een zoete afsluiting

Barbecueën is niet alleen voor vleesliefhebbers. Wist je dat je ook heerlijke desserts kunt bereiden op de BBQ? Of je nu een zoetekauw bent of gewoon op zoek bent naar een smakelijke afsluiting van je grillfeest, desserts op de BBQ zijn de perfecte keuze.

1. Gegrilde Fruitparadijs

Fruit op de barbecue is een eenvoudige, maar verrukkelijke optie. Snijd hiervoor stukjes ananas, perziken, bananen of mango en grill ze vervolgens kort boven de hete kolen. De warmte van de barbecue karameliseert het fruit en brengt zo zijn natuurlijke zoetheid naar voren. Serveer ten slotte met een bolletje vanille-ijs voor een onweerstaanbaar dessert.

2. S’mores op de BBQ

S’mores zijn een klassiek dessert dat je op de BBQ kunt bereiden. Leg een marshmallow op een stokje en rooster vervolgens deze boven de hete kolen tot hij goudbruin en plakkerig is. Plaats hierna de marshmallow tussen twee stukjes chocolade en graham crackers. Het smelten van de chocolade door de warme marshmallow is een ware smaakexplosie.

3. Gegrilde Banaan met Chocolade

Een andere fantastische optie is gegrilde banaan met chocolade. Snijd een banaan overlangs open (laat de schil zitten) en vul dan de opening met stukjes chocolade en marshmallows. Wikkel de banaan vervolgens in aluminiumfolie en gril hem kort op de barbecue tot de chocolade en marshmallows smelten. Het resultaat is een hemels dessert.

4. Appel Crisp in een Gietijzeren Pan

Een gietijzeren pan is je beste vriend voor het bereiden van desserts op de BBQ. Maak een heerlijke appel crisp door gesneden appels te mengen met suiker, kaneel en havermout. Doe dit mengsel in de pan, voeg dan een beetje boter toe en plaats vervolgens de pan op de barbecue. Het resultaat is een knapperige, warme traktatie die perfect samengaat met een bolletje ijs.

5. Gegrilde Donuts met Glazuur

Ja, je kunt zelfs donuts op de barbecue bereiden! Neem daarvoor kant-en-klare donuts (het liefst zonder gat) en grill ze kort boven de hete kolen. Zodra ze lichtjes knapperig zijn, haal je ze van de barbecue en glazuur je ze met je favoriete glazuur. Het warme, geglazuurde donutdessert zal je gasten versteld doen staan.


Met deze zoete ideeën voor desserts op de BBQ sluit jij je grillfeest sowieso op een smakelijke manier af. Dus of je nu kiest voor gegrild fruit, s’mores, gegrilde banaan, appel crisp of gegrilde donuts, je zult merken dat dessert op de barbecue een onvergetelijke ervaring is. Verwen jezelf daarom eens met deze heerlijke zoete traktaties!