Home / BBQ Menu en recepten / Pizza op de BBQ: een smaakrevolutie waar je geen idee van had
Bak eens een pizza op de barbecue

Pizza op de BBQ: een smaakrevolutie waar je geen idee van had

Als je aan barbecueën denkt, komen sappige hamburgers, malse steaks en gegrilde groenten waarschijnlijk als eerste in je op. Maar wist je dat je ook een heerlijke pizza op de barbecue kunt bakken? Het klinkt misschien ongebruikelijk, maar het is een verrassend smakelijke manier om van je favoriete pizza te genieten.

In deze blogpost duiken we dieper in op de kunst van het pizza barbecueën en zullen we je laten zien hoe je een perfecte BBQ-pizza kunt maken die je smaakpapillen zal verwennen.

Waarom pizza op de BBQ?

Waarom zou je zelfs overwegen om pizza op de barbecue te bereiden? Nou, hier zijn enkele goede redenen:

 1. Smaakexplosie: De intense hitte van de barbecue geeft de pizzabodem een knapperige textuur en een rokerige smaak die je met een gewone oven niet kunt evenaren.
 2. Snelheid: Een pizza op de barbecue kan in slechts enkele minuten gaar zijn, veel sneller dan in een traditionele oven.
 3. Outdoor plezier: Als je al aan het barbecueën bent in de buitenlucht, waarom zou je dan niet profiteren van de mogelijkheid om je pizza buiten te bakken?

Stap-voor-Stap BBQ pizza

Hier is hoe je zelf eenvoudig je eigen BBQ-pizza kunt maken.

Benodigdheden

 • Pizzadeeg (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
 • Barbecuesaus
 • Geraspte kaas naar keuze
 • Toppings (denk aan tomaten, mozzarella, basilicum, champignons, paprika, enz.)
 • Olijfolie
 • Maïsmeel (om het deeg niet te laten plakken)

Stappen

 1. Voorbereiding: Verwarm je barbecue voor op hoog vuur. Zorg ervoor dat het rooster schoon is en bestrooi het lichtjes met maïsmeel om te voorkomen dat het deeg blijft plakken.
 2. Rol het deeg uit: Rol het pizzadeeg uit tot de gewenste dikte en vorm.
 3. Grillen: Leg het uitgerolde deeg op de hete barbecue. Laat het een paar minuten bakken tot het deeg begint te borrelen en er grillstrepen verschijnen aan de onderkant.
 4. Draai het om: Draai het deeg om met een tang en breng een dun laagje barbecuesaus aan op de gegrilde kant.
 5. Toppings toevoegen: Voeg je favoriete toppings toe, zoals kaas, tomaten en basilicum.
 6. Deksel dicht: Doe het deksel van de barbecue dicht en laat de pizza nog een paar minuten bakken tot de kaas smelt en de randen knapperig zijn.
 7. Serveren: Haal de pizza van de barbecue en laat hem even afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.

Conclusie

Het antwoord op de vraag “Kun je echt een pizza op de BBQ bakken?” is een volmondig “Ja!” Het is een geweldige manier om je barbecue vaardigheden uit te breiden en je smaakpapillen te verrassen met een heerlijke, knapperige pizza met een rokerige twist.