Home / BBQ Technieken en Tips / De brikettenstarter voor de BBQ: Snel en gemakkelijk starten
De brikettenstarter, onmisbaar voor de bbq

De brikettenstarter voor de BBQ: Snel en gemakkelijk starten

Ben je klaar om je barbecue-avontuur te beginnen, maar kun je niet wachten tot de kolen heet genoeg zijn? Maak dan kennis met je nieuwe beste vriend voor de bbq: de brikettenstarter. Deze eenvoudige, maar eigenlijk onmisbare tool zal je barbecue-ervaring voor altijd veranderen.

In deze blogpost ga ik dieper in op de brikettenstarter, hoe deze werkt en waarom het een must-have is voor elke serieuze BBQ-liefhebber.

Wat is een brikettenstarter?

Een brikettenstarter, ook wel bekend als een houtskoolstarter, is een cilindervormige metalen container met ventilatieopeningen. Het is ontworpen om het aansteken van houtskool- of briketten eenvoudig en snel te maken. Het bespaart je daarnaast kostbare tijd en vervangt de noodzaak van andere aanmaakmethoden zoals chemische vloeistoffen, die de smaak van je gerechten kunnen beïnvloeden.

Hoe werkt een brikettenstarter?

Het gebruik van een brikettenstarter voor de bbq is een fluitje van een cent. Vul de starter met de gewenste hoeveelheid houtskool of briketten. Plaats vervolgens een aanmaakblokje of enkele stukjes krantenpapier onderaan de starter en steek deze aan.

De ventilatieopeningen zorgen vervolgens voor luchttoevoer, waardoor de kolen snel en gelijkmatig beginnen te branden. Binnen enkele minuten zul je gloeiende, witte kolen hebben die klaar zijn om op de grill te worden verspreid.

Dit is waarom je niet meer zonder kunt

  1. Snelheid: Een van de meest voor de hand liggende voordelen van een brikettenstarter is de snelheid waarmee het je kolen ontsteekt. In minder dan 20 minuten kun je klaar zijn om te grillen, wat je kostbare tijd bespaart.
  2. Smaak: Het gebruik van een brikettenstarter voor de bbq zonder chemische aanmaakvloeistoffen zorgt ervoor dat je gerechten de authentieke barbecuesmaak behouden.
  3. Gemak: Het is eenvoudig te gebruiken en vereist minimale inspanning. Je hebt geen lucifers of aanmaakvloeistof nodig, wat het proces veiliger maakt.
  4. Milieuvriendelijk: Omdat je geen aanmaakvloeistoffen gebruikt, draag je bij aan een schonere omgeving. Het verbranden van houtskool in een brikettenstarter is namelijk schoner en milieuvriendelijker.
  5. Herbruikbaarheid: Een brikettenstarter gaat verder lang mee en kan vele malen opnieuw worden gebruikt, wat het een duurzame investering maakt.
  6. Gelijkmatige verdeling: De gelijkmatige verdeling van de kolen zorgt voor een consistente warmte op je grill, wat weer essentieel is voor het gelijkmatig garen van je gerechten.

Een brikettenstarter is zoals je ziet een eenvoudige tool met grote voordelen voor elke BBQ-liefhebber. Het biedt snelheid, smaak, gemak, milieuvriendelijkheid en herbruikbaarheid. Het is dus een slimme keuze voor zowel beginners als doorgewinterde grillmeesters.